Developed in conjunction with Joomla extensions.

نظم جهانی توسط هوش مصنوعی متزلزل می شود

زهرا شریف زاده عضو هیئت تحریریه مجله ایرانی روابط بین الملل

 بر اساس گزارش جدید Tortoise Intelligence ، هوش مصنوعی می تواند ژئوپلیتیک را کاملاً تغییر شکل دهد.

اقتصادهای کوچکتر که استعداد فراوانی دارند و در تحقیقات عالی هستند ، می توانند اقتصادهای بزرگتر را به چالش بکشند.

استراتژی متمرکز هوش مصنوعی چین به معنای تسلط بر دنیای هوش مصنوعی است.

هوش مصنوعی (AI) نظم جهانی توالی یا سلسله مراتب اقتدار در یک سازمان یا گروه اجتماعی را متزلزل می کند و به بسیاری از کشورهای کوچکتر این امکان را می دهد تا در یک فضای رقابتی جدید جلوه  داشته باشند. معیارهای تعیین شده مانند تولید ناخالص داخلی (GDP) می توانند با یک نگاه به شما بگویند که بزرگترین اقتصادهای جهان هستند. اما ، آنها به شما نمی گویند کدام یک به احتمال زیاد در یک دنیای جدید مبتنی بر هوش مصنوعی موفق می شوند.

این جایزه احتمالاً به کشور یا کشورهایی تعلق می گیرد که اکنون سرمایه گذاری های استراتژیک مناسبی انجام می دهند. این سرمایه گذاری ها بر تجهیز شهروندان ، مشاغل و مؤسسات خود به ابزارها ، فناوری و آموزش های موردنیاز برای هوش مصنوعی متمرکز است. و در حالی که به نظر می رسد دو اقتصاد بزرگ جهان  ایالات متحده و چین  بر مسابقه هوش مصنوعی تسلط داشته باشند ، برخی از کشورهای کوچکتر می توانند تأثیر خود را در مرحله جهانی AI بگذارند.در پس زمینه انقلاب صنعتی چهارم ، که نظم تجارت جهانی قدیمی را بر هم می زند ، داشتن یک استراتژی AI مناسب می تواند امری حیاتی باشد.مجمع جهانی اقتصاد درباره انقلاب چهارم صنعتی چه می کند؟

مجمع جهانی اقتصاد اولین جایی بود که توجه جهانیان را به انقلاب صنعتی چهارم جلب کرد ، دوره تحولات بی سابقه کنونی که با پیشرفت سریع فن آوری همراه است. سیاست ها ، هنجارها و مقررات نتوانسته اند همگام با سرعت نوآوری باشند و نیاز فزاینده ای را برای پر کردن این خلا ایجاد کنند.

این مجمع در سال 2017 مرکز شبکه چهارم انقلاب صنعتی را تاسیس کرد تا اطمینان حاصل کند که فناوری های جدید و نوظهور به بشریت در آینده آسیب نخواهند رساند. دفتر مرکزی این شبکه در سانفرانسیسکو است و در سال 2018 مراکزی را در چین ، هند و ژاپن راه اندازی کرده و به سرعت در حال ایجاد مراکز وابسته به صورت محلی در بسیاری از کشورهای جهان است.

این شبکه جهانی در حال همکاری نزدیک با شرکای دولت ، بازرگانی ، دانشگاهی و جامعه مدنی برای طراحی و خلبانی چارچوب های چابک برای اداره فناوری های جدید و نوظهور ، از جمله هوش مصنوعی (AI) ، وسایل نقلیه مستقل ، بلاکچین ، سیاست داده ، تجارت دیجیتال ، هواپیماهای بدون سرنشین ، اینترنت اشیا (IoT) ، پزشکی دقیق و نوآوری های زیست محیطی می باشد.

 

 اینها برخی از نتایج تحلیلی است که توسط Tortoise Intelligence در مورد سرمایه گذاری هوش مصنوعی انجام شده توسط گروهی از 54 کشور انجام شده است.

تا به امروز ، ایالات متحده بسیار بیشتر از هر کشور دیگری در زمینه هوش مصنوعی هزینه کرده است. اما بخش عمده ای از آن سرمایه گذاری در مشاغل خصوصی هوش مصنوعی است. لزوما نشانه یک استراتژی منسجم AI در سراسر کشور نیست. برای دیدن شواهدی از آن ، باید به چین نگاه کنید.

 

  چین ممکن است در حال حاضر در مکان دوم باشد ، اما سیاست های صنعتی مبتنی بر دولت این کشور متعهد به مقداری از هزینه های هوش مصنوعی در این دهه است که ایالات متحده را گرفتار خواهد کرد. به گفته Tortoise،در مجموع  ارزش هزینه های  برنامه های  هوش مصنوعی چین "یک و نیم برابر بیشتر از هر کشور دیگر در جهان است .در حال حاضر بیش از ایالات متحده برای تحقیقات هوش مصنوعی هزینه می کند.

 

 

 یکی از مکانیزم های استفاده شده توسط Tortoise برای ارزیابی عملکرد نسبی هوش مصنوعی کشورها ، بررسی تعداد مقالات منتشر شده توسط دانشگاهیان و کارشناسان هوش مصنوعی بود. بیشترین تعداد اینها در دو گروه از ملتها "قهرمانان سنتی" و "ستاره های در حال ظهور".جمع شده بودند.

قهرمانان سنتی کشورهایی مانند کانادا ، فرانسه ، آلمان و انگلیس هستند. اینها اقتصادهای کاملاً تاسیس و پیشرفته ای هستند که از نظر هوش مصنوعی پیشرفت خوبی داشته اند. آنها مصمم هستند که غافل نشوند ، اما هرگز با این دو ابرقدرت رقابت نخواهند کرد.

 

 افزایش ستارگان و قهرمانان سنتی از استعدادهای زیادی بهره مند می شوند.

ستاره های در حال ظهور حتی یک مجموعه جالب تر نیز هستند. آنها بر اساس تولید ناخالص داخلی در 10 کشور برتر اقتصادی یافت نمی شوند. اما آنها از استعدادهای خوبی برخوردار هستند و در تحقیق نشانگر برتری هستند. سنگاپور ، اسرائیل ، ایرلند و فنلاند همه به همراه استرالیا ، دانمارک و سوئیس در این گروه قرار دارند.

این کشورها احتمالاً همچنان در سطح متوسط ​​اقتصادی AI باقی می مانند ، اما برای برخی از کشورهای کوچکتر مانند کشورهای شمال اروپا ، این می تواند فرصتی برای جهش به جایگاهی بسیار بالاتر در لیگ قدرت جهانی باشد.

برای برخی از کشورها ، چالش های زیرساختی وجود دارد که باید قبل از گفتگوی جدی درباره توانایی آنها در استفاده از هوش مصنوعی ، رفع شود. اقتصاد نوپا  مانند کنیا ، سریلانکا ، نیجریه ، مصر  و  پاکستان می تواند حتی بیشتر عقب بماند زیرا نابرابری های ثروت با شکاف جهانی دیجیتال در حال گسترش است.

اما در هند ، امارات متحده عربی و سایر کشورها که با هوش مصنوعی هشیار شده اند، علائم دلگرم کننده پیشرفت وجود دارد. هند دارای یک طبقه متوسط ​​بزرگ و تحصیل کرده است که بسیار اهل فن ، و چندین تجارت فناوری چند ملیتی است. بنا بر این پایه ها ، قدرت هوش مصنوعی هند احتمالاً به سرعت رشد می کند. در حالی که امارات متحده عربی تنها کشوری در جهان است که هم استراتژی ملی هوش مصنوعی دارد و هم و زیر هوش مصنوعی را منصوب کرده است.

و تمام این موارد در حالی است که اتاق فکر ایالات متحده می گوید ، چین "نظم نوین جهانی" فناوری را در زمینه هایی مانند هوش مصنوعی و جمع آوری داده ایجاد کرده است.

موسسه Future Today در گزارش روندهای فناوری 2020 خود گفته است : "ممکن است رشد اقتصاد چین کند شود ، اما اگر تصور کنیم که جمهوری خلق چین نفوذ خود را از دست داده اشتباه است." "چین دارای یک طبقه متوسط ​​به سرعت در حال گسترش ، یک نیروی کار تحصیل کرده و آموزش دیده و یک دولت است که با برنامه های بلند مدت اجرا می کند."

این مؤ سسه پیش بینی کرد که چین همچنان به "تسلط فراوان" در سال 2020 ادامه خواهد داد ، زیرا برای رهبری جهانی در موضوعاتی چون  هوش مصنوعی ، مهندسی زیستی و اکتشافات فضایی در برابر ایالات متحده و سایر کشورها رقابت می کند.

در گزارش سالانه روند فناوری ، که سیزدهمین سال خود را سپری می کند ،آمده است: "اگر داده ها نفت جدید باشد ، چین اوپك جدید است." "جمعیت عظیم کشور  نزدیک به یک میلیارد و 400 هزار نفر  بدون داشتن محدودیت های حریم خصوصی و امنیتی در بسیاری از بقیه جهان ، به محققان و شرکت های تازه تاسیس فرماندهی در مورد آنچه که ممکن است با ارزش ترین منبع طبیعی در آینده باشد داده های انسانی  را ارائه می دهد. "

براساس این اندیشکده که در واشنگتن دی سی مستقر است ، از انواع داده های غنی که چینی ها استخراج می کنند می توان برای آموزش هوش مصنوعی برای شناسایی الگوهای مورد استفاده در همه موارد ، از آموزش و تولید تا برنامه های خرده فروشی و نظامی استفاده کرد.

در میان 9 شرکت بزرگ فناوری در جهان که "با قاطعیت آینده هوش مصنوعی را پیش می برند". شرکت های دیگر همه آمریکایی هستند. این 9 شرکت نه تنها بیشتر تحقیقات ، بودجه ، مشارکت دولت و برنامه های کاربردی هوش مصنوعی در سطح جهانی را انجام می دهند ، بلکه "بر نفوذ زیادی" در تأمین بودجه شرکت های نوپای AI و ایجاد ادغام در صنعت تأثیر می گذارند.

در مقایسه با چین - جایی که مشاغل و دولت با یکدیگر همکاری می کنند  در ایالات متحده ابتكارات ، سلول ها و مراكز متعددی دارد كه به طور مستقل در مورد آینده هوش مصنوعی از طرف ملت كار می كنند.این موسسه افزود ، اینها "فاقد همکاری بین آژانس ها و تلاش های هماهنگ" برای ساده سازی اهداف ، تلاش های تحقیق و توسعه و همچنین بودجه هستند.

هیئت تحریریه مجله ایرانی روابط بین الملل

یادداشت

دکتر امیر هوشنگ میرکوشش(دکتری تخصصی روابط بین الملل)
دکتر زهرا شریف زاده (دکتری تخصصی روابط بین الملل)
میکائیل سانیار( دانشجوی دکتری علوم سیاسی (مسائل ایران)، دانشگاه آزاد اسلامی ...
دکترمریم خالقی نژاد(دبیر سرویس دیپلماسی فرهنگی مجله ایرانی روابط بین الملل)

گفتگو

دکتر امیر هوشنگ میرکوشش در گفت‌وگو با ایلنا
دکتر امیر هوشنگ میرکوشش مدیر مسئول مجله ایرانی روابط بین الملل در گفت‌وگو با ...

مفاهیم و نظریه ها

دکتر امیر هوشنگ میرکوشش
رضا میرزایی کارشناس ارشد روابط بین الملل

مطالب پربازدید

دکتر امیر هوشنگ میرکوشش
دکتر امیر هوشنگ میرکوشش
دکتر امیر هوشنگ میرکوشش
متن سخنرانی دکتر امیر هوشنگ میرکوشش به مناسبت 18 می روز جهانی موزه و میراث ...
دکترامیرهوشنگ میرکوشش

تبلیغات

فراخوان مقاله

تمامی حقوق برای مجله ایرانی روابط بین الملل محفوظ است ©2024 iirjournal.ir. All Rights Reserved

Please publish modules in offcanvas position.