نویسنده علی ترابی
انتشارات لمبرت
در آلمان این کتاب به تببین چند علتی مولفه های سیاست خارجی آمریکا در خلیج فارس پرداخته و سیاست آن کشور دراین منطقه را چیزی فراتر از انرژی دانسته است.
تولید نفت و گاز شیل اگر چه منجر به تولید بیشتر نفت آمریکا شده است و ممکن است این تصور ایجاد شود که خاورمیانه ی خسته و خونین در عصر شیل نفت و شیل گاز از چنگال بازیگران نفتی نجات یابد اما چنین به نظر می رسد که شاید شیل دست بازیگری چون ایالات متحده را در بازیگری برای به انزواکشاندن بازیگران رقیب و غیر لیبرالی چون ایران بازتر گذارد و نابودسازی منطقه ی خاورمیانه و آبراهه ی همیشه پارس آهنگ شتابان تری گیرد و این منبع در آینده ی نزدیک تبدیل به تیری در تیردان آن کشور گردد؛ لذا لازم است تا آپیک و بازیگران نفتی از جمله ایران در سیاست گذاری هاشان این نکته را لحاظ کنند و با رویکرد بیشینه سازی منافع ملی و منطقه ای خودشان در این حوزه به بازیگری بپردازند.
در عصر فروریزش غول های نفتی و برآمدن غول های حوزه ی دانش و بیگ دیتا (ابر داده)سهم ثروت خاورمیانه از جهان آینده و کنونی که در انرژی متنوع تراست و ثروت آفرینی از نفت به حوزه ی ابر داده و هوش مصنوعی و... رفته کم تر خواهد بود.
به احتمال زیاد و با توجه به واقعیت های جهان معاصر بازیگران نفتی خاورمیانه هم اکنون در حال بهره بردن از آخرین موج نفت به عنوان ماده ی صنعت می باشند ؛لذا با رهیافت عقلانیت و بیشینه سازی منافع ملی و منطقه ای می توان از این طلا و بلای سیاه دست به ثروت آفرینی برای زندگی بهتر و توسعه انسانی- اقتصادی زد. از هم اکنون نفت و گاز شیل رقیب آپیک و ایران در قراردادهای نفتی و گازی شده است.
نویسنده ، به عنوان یک فرد که زندگی و تجربه های زیسته اش در سایه ی نفت و در منطقه ای نفتی بوده نگران آینده ی منطقه است و امیدوارکه موج خیزان انرژی های نوین و نسیم پراکنش قدرت که هم اکنون برصحنه ی جهانی سیاست وزیدن گرفته است بستر ساز گذار به خاورمیانه ی پسا بحران گردد و جوانه های توسعه انسانی در این منطقه بیشتر و بیشتر روییدن گیرد.
تحریریه مجله ایرانی روابط بین الملل