Developed in conjunction with Joomla extensions.

گزارش عملکرد کمیته روابط بین‌الملل و صلح انجمن علمی مطالعات صلح ایران (از دی ۱۳۹۷ تا دی ۱۴۰۰)

       

 

نویسنده: دکتر رامتین رضایی دبیر اجرایی کمیته روابط بین الملل انجمن علمی مطالعات صلح ایران

کمیته روابط بین‌الملل انجمن علمی مطالعات صلح ایران، به لطف یکتای بی‌همتا و یاری اعضای هیات مدیره انجمن و نیز کوشش و حسن تدبیر جناب آقای دکتر‌ امیرهوشنگ میرکوشش، دبیر علمی کمیته مذکور، و بر پایه وظایف و کارکردهای‌ تعریف شده خود، توفیق یافته است که از بدو تاسیس و آغاز به فعالیت، در هر دو زمینه کمی و کیفی، کارنامه‌ای ارزنده در برگزاری نشست‌های علمی، همایش ها و کارگاه‌های آموزشی در حوزه‌های مرتبط با پیوند دو مقوله صلح و روابط بین‌الملل ارایه نماید و نیز در زمینه فعالیت‌های متن محور، با انتشار کتاب مجموعه مقالات، به عنوان یکی از ارکان انجمن علمی مطالعات صلح ایران، در راستای تحقق اهداف و آرمان‌های این انجمن گام‌هایی در خور توجه بردارد.

کمیته روابط بین‌الملل انجمن علمی مطالعات صلح ایران در راستای اهداف و وظایف محوله خود، به ویژه در برپایی پل و پیوند علمی و آکادمیک میان دو حوزه خطیر صلح و روابط بین‌الملل، پیشگام بهره مندی از ظرفیت‌های علمی این رشته در کشورمان بوده و با دعوت از استادان برجسته دانشگاهی داخل و خارج از کشور، به برگزاری نشست‌ها و همایش‌ها و کارگاه‌های گوناگون اقدام نموده است که به یاری پروردگار، نه تنها مورد استفاده و استقبال دانشجویان و دانش‌آموختگان و پژوهشگران و کارشناسان عرصه علم‌سیاست و روابط بین‌الملل کشورمان قرار گرفت؛ بلکه در این زمینه آغازگر راهی نو و چشم‌اندازی روشن برای توجه بیشتر به مقوله صلح سازی در علم‌سیاست و روابط بین‌الملل و کشف ظرفیت ها و استعدادهای برجسته در ایران شد.

در هشتم اردیبهشت ۱۳۹۷، در حاشیه همایش دانشگاه، صلح و توسعه در دانشگاه شمس گنبد، کمیته روابط بین الملل و صلح انجمن علمی مطالعات صلح ایران با حضور جناب آقای دکتر مقصودی مقصودی، رییس انجمن و آقایان دکتر علی مرشدی زاد و دکتر باقر شاملو، از اعضای هیات مدیره انجمن و نیز با حضور شماری از اندیشمندان حوزه روابط بین الملل در ایران راه اندازی شد. این کمیته در آغاز با مدیریت دکتر امیرهوشنگ میرکوشش و مشارکت دکتر علیرضا سلطانی، دکتر سعید شکوهی و سرکار خانم سیده مسعوده مسعودی کار خود را آغاز نمود.

کمیته روابط بین‌الملل انجمن علمی مطالعات صلح ایران نخستین همایش بزرگ خود را با موضوع «موانع و چالش‌های مثبت و سازنده در روابط ایران و آمریکا» به تاریخ ۲/۱۰/۱۳۹۷ با حضور جمع زیادی از استادان و پژوهشگران رشته روابط بین‌الملل در خانه اندیشمندان علوم‌انسانی با موفقیت و غنای علمی بالا برگزار نمود. این کمیته در همین سال و با همکاری دانشگاه علامه طباطبائی، نشست هم‌اندیشی با حضور روزنامه‌نگاران عضو موسسه میدیوتیک‌ کشور افغانستان در محل انجمن علوم‌سیاسی ایران به تاریخ ۳۰/۸/۱۳۹۷ با موضوع رسانه، صلح و جامعه در افغانستان برگزار نمود. همچنین در تاریخ ۲۱/۱۲/ ۱۳۹۷ با همکاری انجمن علوم‌سیاسی ایران، نشست هم‌اندیشی راهبردی با موضوع «راهکارهای مصالحه‌سیاسی و برپایی صلح مثبت میان ایران و عربستان»، در محل انجمن علوم‌سیاسی و با حضور جمعی از استادان و تحلیلگران برجسته رشته روابط بین‌الملل برگزار شد.

در حوزه متن‌محور و نوشتاری نیز کمیته روابط بین الملل فعالیت‌های چشمگیری داشته است که نخستین آن، انتشار فراخوان برای دریافت پایان‌نامه ها، رساله ها و مقالات ممتاز در زمینه صلح و روابط بین‌الملل و چاپ و تقدیر از آثار برجسته بود. در سال ۱۳۹۸ نیز کمیته روابط بین‌الملل به نیابت‌ از انجمن علمی مطالعات صلح ‌ایران، حضوری چشمگیر در همایش بین‌المللی صلح و حل منازعه‌ در دانشگاه تهران داشت. در هشتم اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۸، کمیته روابط بین‌الملل همراه با مدیریت یک نشست تخصصی در همایش بین‌المللی آینده جهان اسلام در افق ۱۴۱۴، سخنرانی‌های علمی با حضور استادان عضو این کمیته ارائه داد و مفتخر به دریافت گواهی علمی این همایش شد.

نخستین ویژه‌نامه (رهنامه‌) صلح کمیته روابط بین‌الملل، با موضوع «راهکار‌های مصالحه سیاسی و ایجاد صلح مثبت میان ایران و عربستان سعودی» نیز در زمستان ۱۳۹۷ به صورت کتاب مجموعه مقالات منتشر شد. همچنین در سال ۱۳۹۸ در محل دانشکده حقوق و علوم‌سیاسی دانشگاه خوار‌زمی، کمیته روابط بین‌الملل با همکاری دانشگاه مذکور یک نشست هم‌اندیشی علمی با سخنرانی دکتر ارشی سلیم هاشمی، استاد دانشگاه دفاع ملی پاکستان، با موضوع «پارادایم انسانی برای صلح» برگزار نمود.

نخستین کارگاه ‌آموزشی با عنوان «کارگاه آموزشی جنگ و صلح» نیز در تاریخ ۲۴ مرداد ۱۳۹۸ در مرکز اسناد و کتابخانه ملی ایران و با حضور جمعی از استادان برجسته داخلی و یک استاد روابط بین‌الملل از کشور مقدونیه‌، سرکار خانم دکتر میروشه هوجا، برگزار و به شرکت‌کنندگان گواهی رسمی و معتبر ارائه شد. این کارگاه با مشارکت و همکاری مرکز اطلاعات سازمان ملل متحد در تهران و دانشگاه علامه طباطبائی برگزار شد. در روز ۱۳ آبان‌ماه ۱۳۹۸ کمیته روابط بین‌الملل اقدام به برگزاری نشست هم‌اندیشی علمی با عنوان «وضعیت‌سنجی تحولات سوریه و بررسی چشم‌انداز صلح» با همکاری انجمن علوم‌سیاسی ایران و با حضور جمعی از  استادان و کارشناسان مسائل ترکیه و خاورمیانه نمود.

 

 

دومین کتاب ویژه‌نامه کمیته روابط بین‌الملل در ششم مهرماه سال ۱۳۹۹ با موضوع «معامله‌ قرن، امکان‌سنجی صلح و منافع ملی جمهوری اسلامی ‌ایران» منتشر شد. در همین سال یک نشست مجازی با موضوع «مذاکرات صلح افغانستان، چشم‌اندازها و موانع»، با همکاری دانشگاه علامه طباطبائی برگزار شد که در این نشست جناب آقای محمدرضا بهرامی، سفیر پیشین جمهوری اسلامی ایران در افغانستان و جناب آقای دکتر داود مرادیان، رئیس انستیتو مطالعات صلح استراتژیک افغانستان به ارائه سخنرانی پرداختند. همچنین یک نشست مجازی دیگر در ۲۱ مهرماه ۱۳۹۹ با موضوع «انتخابات امریکا و آینده صلح خاورمیانه» با همکاری دانشگاه علامه طباطبائی برگزار شد. در همین سال و به تاریخ ۲۷ بهمن ماه یک نشست مجازی دیگر با موضوع «صلح خاورمیانه در بستر تحولات نوین منطقه‌ای و بین‌المللی» توسط کمیته روابط بین‌الملل برگزار شد. در بهمن ۱۳۹۹ و با همکاری مرکز مطالعات استراتژیک خاورمیانه نشست دیگری با موضوع «مسائل خلیج‌فارس از نگاه جو‌ بایدن» برگزار شد و در ۱۰ اسفند همین سال نشست مجازی «روسیه و صلح اوراسیایی»‌ با حضور جمعی از استادان متخصص در این حوزه برگزار شد. در ۲۰ اسفند ۱۳۹۹، به مناسبت سفر پاپ فرانسیس رهبر کاتولیک‌های جهان به عراق، نشست مجازی دیگر با عنوان «دیپلماسی دینی در خدمت صلح» برگزار شد.‌

 

 

در اردیبهشت ماه ۱۴۰۰ نیز نخستین وبینار‌ علمی کمیته روابط بین‌الملل با حضور استادان برجسته داخل و خارج از کشور با موضوع «نقد و ارزیابی قرارداد ۲۵ ساله ایران و چین از منظر توسعه و همگرایی»‌ برگزار شد. کمیته روابط بین‌الملل همچنین از آغاز سال ۱۴۰۰ اقدام به برگزاری سلسله کارگاه‌های آموزشی به صورت مداوم نموده است که در این سال مجموعه این کارگاه‌ها در حوزه «آموزش نظریه‌های روابط بین‌الملل» با موفقیت و ضمن برگزاری چندین کارگاه به پایان رسید و دور جدید کارگاه‌ها با موضوع «آینده‌پژوهی» آغاز شده است. در این کارگاه‌ها به شرکت‌کنندگان گواهی گذراندن دوره ارائه شده است. همچنین برگزاری نشست ها و وبینارهای تخصصی‌ در سال ۱۴۰۰ با بهره‌گیری از استادان برجسته داخلی و خارجی همچنان تداوم داشته است.

 

 

عناوین کارگاه‌های آموزشی کمیته روابط بین‌الملل انجمن علمی‌ مطالعات‌صلح‌ایران در سال ۱۴۰۰ به شرح زیر است:

۱-کارگاه آموزشی تحول مفاهیم در روابط بین‌الملل در تاریخ ۷/۵/۱۴۰۰ و با حضور دکتر سید‌حسین سیف‌زاده، استاد مونتگمری‌ کالج راکویل‌ مریلند‌، دکتر مهدی نوربخش، استاد روابط بین‌المل دانشگاه هریسبرگ‌ پنسیلوانیا، دکتر محمد‌منصور‌نژاد، عضو هیئت مدیره انجمن علمی مطالعات صلح ایران و دکتر امیرهوشنگ‌میرکوشش، استاد روابط بین‌الملل دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود، مدیر‌مسئول مجله ایرانی روابط بین‌الملل و دبیر علمی کمیته روابط بین‌الملل انجمن علمی مطالعات صلح ایران برگزار شد. محورهای کارگاه عبارت بودند از:-ضرورت تغییر در نظریه‌پردازی روابط بین‌الملل؛ ارائه مدل، تغییر پارادایم کارایی یا ناکارآمدی مفاهیم در بستر تحولات محیط بین‌الملل؛ سیر تحول مفاهیم در روابط بین‌الملل، از اثبات‌گرایی به پسا‌اثبات‌گرایی

۲- دومین کارگاه آموزشی تحول مفاهیم در روابط بین‌الملل در تاریخ ۲/۶/۱۴۰۰ با حضور دکتر قدیر‌نصری، عضو هیئت علمی دانشگاه خوارزمی‌، دکتر مهدی مطهر‌نیا، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی،‌ دکتر حسین مفیدی احمدی، مدرس و پژوهشگر ارشد روابط بین‌الملل و دکتر امیرهوشنگ‌ میرکوشش، استاد دانشگاه، مدیر‌مسئول مجله ایرانی روابط بین‌الملل و دبیر علمی کمیته روابط بین‌الملل انجمن علمی مطالعات صلح ایران برگزار شد. محورهای کارگاه عبارت بودند از: ضرورت تغییر مفاهیم در نظریه‌پردازی روابط بین‌الملل؛ ارائه مدل، تغییر پارادایم کارایی یا ناکارآمدی مفاهیم در بستر تحولات محیط بین‌الملل؛ تحول مفهومی و نظری منطق کنش در نظریه روابط بین‌الملل؛ سیر تحول مفاهیم در روابط بین‌الملل، از اثبات‌گرایی به پسا‌اثبات‌گرایی

۳- سومین کارگاه آموزشی تحول مفاهیم در روابط بین‌الملل در تاریخ ۲۳/۶/۱۴۰۰ با حضور دکتر حمیرا ‌مشیر‌زاده، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران؛ دکتر فرهاد ‌‌قاسمی، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران؛ دکتر حسین ‌نوروزی، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران و دکتر سید‌علی ‌منوری، عضو هیئت علمی دانشگاه خوارزمی‌ برگزار شد.

۴- چهارمین کارگاه آموزشی تحول مفاهیم در روابط بین‌الملل در تاریخ ۲۰/۷/۱۴۰۰ با حضور دکتر سید‌عبدالامیر نبوی، عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگی-اجتماعی؛ دکتر جهانگیر ‌کرمی، عضو هیئت‌علمی دانشگاه تهران؛ دکتر صدیقه حسینی، مدرس دانشگاه و متخصص امنیت بین‌الملل؛ دکتر ماشاالله‌ حیدر‌پور، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم و دکتر امیرهوشنگ ‌میرکوشش، استاد دانشگاه، مدیر‌مسئول مجله ایرانی روابط بین‌الملل و دبیر علمی کمیته روابط بین‌الملل انجمن علمی مطالعات صلح ایران برگزار شد.

۵- کارگاه مقدمه‌ای بر آینده‌پژوهی و مدیریت‌ آینده نیز در تاریخ ۱۶/۹/۱۴۰۰ با تدریس دکتر مهدی مطهرنیا‌، آینده‌پژوه سیاسی، اجتماعی و فرهنگی برگزار شد.

کمیته روابط بین‌الملل انجمن علمی مطالعات صلح ایران شایسته می‌داند که سپاس صمیمانه خود را خدمت اعضای محترم خود به شرح زیر تقدیم نماید:

-دکتر ‌امیرهوشنگ ‌میرکوشش (دبیر علمی کمیته)، آقای نصیر‌ جینور، خانم زهرا‌ شریف‌زاده، دکتر حسین‌ مفیدی‌احمدی، دکتر حسین درجانی، ‌دکتر محمد‌ بابایی، آقای روح‌الله‌ سوری، خانم معصومه ‌محمدی

همچنین کمیته روابط بین‌الملل، همکاری و همراهی مجله ایرانی روابط بین‌الملل و دانشگاه محترم علامه طباطبایی در انجام فعالیت‌های علمی و اجرایی را ارج نهاده، سپاس و قدردانی صمیمانه خود را تقدیم می‌دارد.

در پایان، به آگاهی می رساند کمیته روابط بین الملل از هم اکنون در حال تدوین برنامه های آینده خود به ویژه در سال ۱۴۰۱ می باشد و از اعضای انجمن علمی مطالعات صلح ایران و نیز دیگر علاقمندان به موضوعات صلح و روابط بین الملل دعوت می شود تا پیشنهادهای خود را به نشانی زیر فرستاده و با ما در میان گذارند.

 

 

تحریریه مجله ایرانی روابط بین الملل

نشانی ایمیل انجمن:

این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید

سخن سردیبر

دکتر زهرا شریف زاده سردبیر مجله
دکتر زهرا شریف زاده سر دبیر مجله
دکتر زهرا شریف زاده سر دبیر مجله ایرانی روابط بین الملل 

گفتگو

دکتر امیر هوشنگ میر کوشش در گفت و گو با ایلنا
دکتر میرکوشش در گفت‌وگو با ایلنا

یادداشت

دکتر محمد منصورنژادعضو هیئت مدیره انجمن علمی مطالعات صلح ایران 
دکتر محمد منصورنژادعضو هیئت مدیره انجمن علمی مطالعات صلح ایران 
دکتر محمد منصورنژادعضو هیئت مدیره انجمن علمی مطالعات صلح ایران 
دکتر میکائیل سانیار در گفتگو با بوکان پرس
دکتر تاج الدین صالحیان دکتری تخصصی روابط بین الملل ،دکتر حمید احمدی نژاد  ...
🖋مهدی مستفید کارشناس حقوق ودانشجوی ارشد حقوق دادرسی اداری
میکائیل سانیار دکتری مسائل ایران
دکتر امیر هوشنگ میرکوشش(دکتری تخصصی روابط بین الملل)

مفاهیم و نظریه ها

دکتر امیر هوشنگ میرکوشش مدیر مسئول مجله ایرانی روابط بین الملل و عضو هیئت ...
دکتر امیر هوشنگ میرکوشش

مطالب پربازدید

دکتر امیر هوشنگ میرکوشش
دکتر امیر هوشنگ میرکوشش
دکتر امیر هوشنگ میرکوشش
متن سخنرانی دکتر امیر هوشنگ میرکوشش به مناسبت 18 می روز جهانی موزه و میراث ...
دکترامیرهوشنگ میرکوشش

تبلیغات

فراخوان مقاله

تمامی حقوق برای مجله ایرانی روابط بین الملل محفوظ است ©2024 iirjournal.ir. All Rights Reserved

Please publish modules in offcanvas position.